IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Политика
12:58 | 13 декември 2017
Обновен: 22:31 | 24 април 2024

БСП и ДПС внасят вота на недоверие на 17 януари

От двете формации ще сформират работен екип, който да подготви мотивите

По материала работи: Борис Проданов
БСП и ДПС внасят вота на недоверие на 17 януари

БСП и ДПС внасят вота на недоверие към кабинета "Борисов 3" на 17 януари, темата е корупция в различни сектори, съобщиха пред журналисти председателите на двете партии след среща в парламента. От двете формации ще сформират работен екип, който да подготви мотивите за вота с конкретни случаи на корупция в различни сфери. На 10 януари - първата сряда след ваканцията, трябва да сме готови с мотивите, на 17-и внасяме в деловодството, каза лидерът на БСП.   

 

Датата 17-и не е обвързана с ретрограден Меркурий или някаква Венера, коментира Нинова.   Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ отбеляза, че вот ще има и на днешната среща са уточнили тайминга. Темата е свързана с корупцията, но тъй като корупция има във всички секторни политики, работната група като седне да пише мотивите, ще се конкретизира, посочи той. Много голяма е темата, малко е времето, коментира Карадайъ.   

 

Попитан как ще се възприеме от европейските ни партньори вот на недоверие в началото на българското председателство на Съвета на ЕС, председателят на ДПС отговори: "Много положително".   

 

БТА

 

Още по темата: Цветанов: Вот на недоверие няма да разклати управлението

Коментари

Новини Варна