IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Политика
19:46 | 27 март 2018
Обновен: 08:36 | 25 април 2024

Зетгейт разтресе Бургас!

Шефът на Общинския съвет Костантин Луков замесен в грандиозен скандал

По материала работи: Борис Проданов
Зетгейт разтресе Бургас!

Тези хора изкараха доста години в общинския съвет и се сраснаха с властта. Взеха се за великани и решиха да мачкат дребния бизнес. Това заяви пред журналисти зам.-председателят на една от браншовите организации Веселин Стоянов минути след като местният парламент прие промените в наредбата за преместваемите обекти.

В изявлението му бяха отправени скандални обвинения срещу председателя на ОбС - Бургас Костантин Луков, предаде репортер на Burgas24.bg.

"Имаме документи, доказващи как зетят на човек, който е във властта играе за нашите павилиони. Може да не е незаконно, но дали е морално? Става въпрос за председателя на общинския съвет Костантин Луков", обяви Стоянов.

Председателят на Асоциацията за защита на дребния и среден бизнес Николай Димитров е категоричен, че ще обжалват наредбата. Те много добре знаят, че гласуват незаконни текстове. Умишлено ме прекъснаха, защото знаеха, че ще го кажа" подчерта Димитров.

"Това е фалшива новина", контрира ги Костантин Луков и призова представителите на дребния бизнес да докажат обвиненията си с документи.

"Нали знаете приказката – имал един сестра, но той нямал. Аз нямам зет, между дру-

 

© Burgas24.bg
Справка от ГРАО за връзката между Михаела Костантинова Лукова и Християн Христов Русев

гото. Но може да имам двама-трима – за кой точно става въпрос", опита да се оправдае Луков, но думите му прозвучаха меко казано несвързани.

Представителите на бизнеса не се поколебаха и се върнаха с въпросните документи. Веселин Стоянов предостави на Burgas24.bg справка от Търговския регистър  и справка от ГРАО. От тях става ясно, че Християн Христов Русев, който е едноличен собственик на фирма "Фратели 88“ ЕООД, е баща на детето на Михаела Костантинова Лукова, която е дъщеря на Луков.

По думите му, с фирмата си Християн Русев кандидатствал за обекти на територията на ТД "Освобождение“, ТД "Приморие“ и в ж.к.“Изгрев“.

Коментари

Новини Варна