IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
България
15:02 | 1 ноември 2014
Обновен: 19:24 | 17 април 2024

Таткото на захвърленото бебе иска да си го прибере

Родителите на 17-годишния Христо го подкрепят

По материала работи: Златина Добрева
Таткото на захвърленото бебе иска да си го прибере

17-годишният баща Христо на захвърленото бебе в Казанлък иска да прибере обратно момченцето, а родителите му го подкрепят.
Новороденото, което беше намерено в контейнер на 21 октомври, беше кръстено Димитър от социалните работници.
„Ние с мъжа ми твърдо сме решени да подкрепим сина ни. Каквото е неговото желание, винаги ще застанем зад гърба му, засега той иска детето да се прибере вкъщи, но ще видим нататък какво ще стане”, каза пред nova tv бабата на захвърленото в Казанлък бебе - Даниела Келенджиева.
„Шокирани сме заради това, че децата ни не са споделили с нас какво се случва, но трябва да ги подкрепим. Голяма е грешката им, но за всяка грешка има и прошка. Ако ДНК-тестът показва, че детето е на сина ми, ще го вземем, няма да го оставим”, категорична е Даниела.
Тя разказа, че Христо и майката на бебето - 14-годишната Антония, много съжаляват за постъпката си и искат да си вземат детето. Родителите на Антония също били в шок от случилото се.
Майката на Христо е убедена, че детето не е захвърлено в кофа за смет, а е оставено в жилищен вход, който е бил отопляван, пише dnes.bg. Там обаче хора са го помислили за боклук или животно, изнесли са го пред входа и клошар го занесъл до контейнера.
"Те не са престъпници, че да си изхвърлят детето на боклука", сигурна е Даниела.

Коментари

Новини Варна