IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
България
20:35 | 25 ноември 2015
Обновен: 08:52 | 20 април 2024

Надежда Нейнски: Очаквайте нов бежански поток

Има и риск за България с икономически последици

По материала работи: Борис Проданов
Надежда Нейнски: Очаквайте нов бежански поток

"Очевидно трябва да се търси решение. Трябва да има диалог. Определено военният конфликт не е решение. Въпреки че предстоеше посещение на Лавров в Анкара, което бе отменено след инцидента вчера, предстоят още две събития в края на седмицата има заседание в Брюксел на ЕС - Турция, на което ще присъства министър-председателят Давутоглу. Освен това, на 15 декември се очакваше Ердоган да посети Москва, където да води разговори по всички въпроси по Сирия и в това число проектите, които се случват в енергетиката. Предстои да ведим дали това посещение ще се състои. И какво ще се случи в този период от около 20 дни", заяви в тв-интервю посланикът на България в Турция Надежда Нейнски. Изказването й бе по повод сваления руски самолет от Турция над границата със Сирия.


Според нея е очевидно, че трябва да се търси сближаване на позициите, кактои и да се изясни какво точно се е случило. По думите й разликата в позициите и напрежението, което цари станало индиректна причина за този инцидент.


"Турция многократно твърди, че военните операции могат да предизвикат бежански поток и да влошат хуманитарната ситуация. Това е един от рисковете за България, което по същество ще има и икономически последици", коментира посланика на България в Турция Надежда Нейнски.


КРОСС

Коментари

Новини Варна