IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
България
11:33 | 6 октомври 2016
Обновен: 22:15 | 23 април 2024

37-годишна роди здраво бебе след прекаран тежък перитонит

Поех риск и пак бих постъпила така, споделя щастливата майка

По материала работи: Пламен Янков
Снимка: УМБАЛ "Дева Мария"

37-годишна жена роди здраво бебе в УМБАЛ "Дева Мария" след прекаран тежък перитонит, съобщиха от болницата. За семейството това е първо дете, чакано дълги години.

 

Преди повече от десет години, младата Владислава претърпява тежка операция от перитонит и лекарите са категорични, че евентуална бременност ще бъде опасна и за нея, и за плода.

 

"При премахване на киста на яйчника, се перфорира тънкото черво и се стигна до перитонит. Възстановяването беше продължително. Не се знаеше как ще протече самата бременност, дали матката ще позволи да износя плода, но въпреки всичко, когато минаха няколко години от операцията, решихме да рискуваме и да имаме свое дете", разказва Владислава.

 

Така младата жена забременява при втори опит ин витро и бременността протича сравнително добре. В осмия месец обаче прокървява и постъпва за наблюдение в болницата. Околоплодните води на родилката изтичат, когато е в 35-а гестационна седмица.

 

Предприема се цезарово сечение, въпреки че след перитонит се предполага, че има множество сраствания в коремната кухина, които биха затруднили още една операция в тази област.

 

При отваряне на коремната кухина, действително се установяват множество сраствания, непозволяващи добър достъп до матката, но операцията приключва успешно. Дария се ражда с тегло 2700 грама и добри жизнени показатели. 

 

След екстракцията на плода, е установена лезия на пикочния мехур, която е била своевременно възстановена.

 

Владислава не е имала усложнения в постоперативния период.

 

"Чак след като родих, си дадох сметка за огромния риск, който бях поела, но не съжалявам и отново бих постъпила така!", споделя Владислава.

 

dnes.bg

 

Четете още 6-годишната Николета в гръцки ромски лагер. Българче ли е?

Коментари

Новини Варна