IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
16:46 | 23 октомври 2016
Обновен: 22:15 | 26 април 2024

Отменят тавана на глобите за нередовни пътници в градския транспорт?

Депутати предлагат размерът им да бъде определян от кметовете и общинските съвети

По материала работи: Юлиян Атанасов
Отменят тавана на глобите за нередовни пътници в градския транспорт?

Пада таванът на глобите за нередовни пътници в обществения транспорт. Това предвиждат законови поправки. Досега лимитът на глобите за пътници без билет беше 10 лева. Ако поправките бъдат одобрени този размер ще бъде определян от кметовете и общинските съвети. Редица експерти обявиха поскъпването на билетчето и глобите в София през лятото за незаконни. Причината беше, че законът за автомобилните превози поставя лимит от 10 лева на наказанията за нередовни пътници.

 

"И тя отново е неадекватна. Тя стимулира гражданите да пътуват гратис", коментира депутатът Станислав Иванов пред Bulgaria ON AIR. Ето защо депутатите обмислят да премахнат този таван. Глобата в София вече се увеличи на 40 лева. Все повече хора в столицата пътуват с абонаментни карти. Целта на предложението е да се дисциплинират пътниците в по-малките населени места. В същото време депутатите предвиждат увеличаване на глобите за водачите, които превозват пътници без лиценз за това.

 

 

bgonair.bg

Четете още: Без камери в помещенията за гласуване в изборния ден

Коментари

Новини Варна