IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
България
18:51 | 24 февруари 2017
Обновен: 10:11 | 18 април 2024

Кметът на Айдемир сам измайстори пътни знаци

Съоръженията стрували 600-700, а той ги сглобил за 320 лв.

По материала работи: Борис Проданов
Кметът на Айдемир сам измайстори пътни знаци

Кметът на силистренското село Айдемир Денчо Георгиев повика неволята и сам предприе мерки за безопасността на движението в квартал "Деленки" на селото, пише "Булфото".

 

В квартала на второто по големина село в България живеят около 3000 души. Там натовареният трафик на автомобили създава опасност денонощно.

 

Заради това кметът решил да монтира светещи пътни знаци, предупреждаващи за пешеходните пътеки в квартала, ползвани от ученици, възрастни жители и посетители на близкия хотел, търговски обекти и жилищните блокове.

 

От общинския бюджет му отпуснали средства, но след като проверил, че подобните съоръжения струват по над 600-700 лева, кметът, със способности в електротехниката, сам измайсторил два светещи знака, захранвани със слънчева енергия. Той купил необходимите части и сглобил предупредителните табели, които светят денонощно, което му струвало по около 320 лева за брой.

 

Кметът Денчо Георгиев се прочу в Силистренско и в началото на зимата, когато измайстори от машина за торене на нивите приспособление за ръзпръскване на пясък по заледените улици в селото.

dnes.bg

Четете още: Герджиков се срещна с китайски инвеститори

 

Коментари

Новини Варна