IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
15:42 | 27 май 2017
Обновен: 09:05 | 20 април 2024

ЕК вписа българската говежда пастърма в Европейския регистър на традиционните храни

Защитата ще обхваща само наименованието „Пастърма говежда“ в неговата цялост

По материала работи: Юлиян Атанасов
ЕК вписа българската говежда пастърма в Европейския регистър на традиционните храни

Европейската комисия одобри вписването на българската „Пастърма говежда“ в Европейския регистър на храните с традиционно специфичен характер, съобщиха от министерството на земеделието. Одобрението стана по време на заседание на Комитета по политика по качество на земеделски продукти, което се състоя в Брюксел, Белгия.„Пастърма говежда“ има специфични характеристики и се произвежда по традиционен начин.

 

При подаване на заявлението за регистрация на наименованието като традиционен български продукит, България не е имала за цел да запази употребата на самото понятие „пастърма“. Поради това защитата ще обхваща само наименованието „Пастърма говежда“ в неговата цялост.Понятието „пастърма“ ще може да продължи да бъде използвано в целия Европейски съюз, при условие, че се спазват приложимите принципи и правила на правния ред на Съюза.Страната ни оценява високо положените усилия от ЕК при разглеждането на досието на продукта.

SINOR.bg

 

Четете още: НПО: България има огромен проблем със задържането на медицински кадри

 

Коментари

jfghhgfomfdfg https: ( преди 2 години )
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна