IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
България
20:39 | 21 юни 2017
Обновен: 18:56 | 18 април 2024

Бойко Борисов: До понеделник да е ясно министерствата и агенциите от кои ненужно изисквани документи ще се откажат

Съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет

По материала работи: Слав Велев
Бойко Борисов: До понеделник да е ясно министерствата и агенциите от кои ненужно изисквани документи ще се откажат

Министър-председателят Бойко Борисов възложи на министрите до понеделник да са готови с информация за предоставяните от техните ведомства услуги и изискваните за това документи. Това съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

 

Справката трябва да съдържа информация кои събирани от гражданите документи са ненужни и съответната администрация да спре събирането им. Той е отбелязал, че тази мярка е изключително важна за всеки човек и за бизнеса.
 

"Самите ние си даваме сметка, че това е реална реформа и тя затова не се е случвала, защото трябва да се преодолява огромна съпротива на чиновници, администрация, включително и корупционни схеми по маса звена - нещо, с което ние сме свикнали като народ, но трябва това да го поправим. Роптаем, ядосваме се, нервираме се и то не се случва. Този път ще се случи", е казал премиерът.
Повече по темата може да се прочете от стенограмата, публикувана в рубриката "Новини" на правителствената интернет страницата, се казва в съобщението на пресслужбата на МС.

 

Четете още: За хакерство у нас ще се лежи до 8 години в затвора

 

Коментари

Новини Варна