IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
България
15:36 | 27 юни 2017
Обновен: 13:41 | 19 април 2024

Българската отбранителна индустрия трябва да се модернизира

Това каза Спиридон Спиридонов, гл.редактор на в."Българска войска"

По материала работи: Юлиян Атанасов
Българската отбранителна индустрия трябва да се модернизира

България трябва да върне старите позиции на отбранителната си индустрия.  Това каза главният редактор на в."Българска войска" и онлайн изданието "Отбрана" Спиридон Спиридонов в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Иван Нончев.

 

"Сега говорим за три основни проекта за модернизация, като общата сума е около 3,7 млрд. лв. Тази сума стряска българското общество и управляващите. Но ако интерес от изразходването й има българската икономика, от гледна точка на нови работни места, развитие на технологии в производството, каквато заявка се дава  във връзка с проекта за модернизация на патрулните кораби и на бойните машини на пехотата, нещата могат да се възприемат много по-лесно и да тръгнат много по-добре. Тази полза, обаче, трябва да се види, а не да се водят само спорове на политическо ниво".

 

България е член на ЕС и НАТО и не може да се развива независимо от идеите и промените, налагани от тези организации, каза гостът. "Трябва да се вслушаме в това, което казаха европейските лидери по отношение на унифициране на отбранителната индустрия и преминаването й на принципите на единния европейски пазар. На тази среща бе казано, че в Европа се произвеждат 17 вида танкове, а в САЩ - един. Това създава трудности в различни насоки".

bloombergtv.bg

 

Четете още: Расте търсенето на складови и промишлено-индустриални площи

Коментари

Новини Варна