IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новина на деня
10:04 | 24 юли 2017
Обновен: 20:24 | 25 април 2024

Брашното поскъпва, яйцата поевтиняват

В осем от областните центрове има колебания на цените в границите

По материала работи: Юлиян Атанасов
Брашното поскъпва, яйцата поевтиняват

Брашното на едро през изминалата седмица отбелязва повишение, докато на дребно и в двата типа наблюдавани търговски обекти остава без промяна. Средната стойност по тържищата  е 0,79 лв./кг, с 2,6% по-висока в сравнение с предходния седмичен период. По области, цените са от 0,60 лв./кг до 1,06 лв./кг, съответно в Стара Загора и София. В осем от областните центрове има колебания на цените в границите от -1,3% (Кърджали) до 6,8% (Плевен).

 

 

Предлагането на продукта в големите търговски вериги е от 0,95 лв./кг (Велико Търново, Габрово, Ловеч и Плевен) до 1,09 лв./кг (Пловдив). Цените на дребно в по-малките търговски обекти са с 0,04 лв./кг по-високи от тези в ГТВ. Най-голяма разлика е отчетена в Разград – 0,14 лв./кг.

 

 

Същевременно яйцата на едро леко поевтиняват. Предлагането е в ценовия диапазон от 0,15 лв./бр. до 0,21 лв./бр., като най-ниската стойност се наблюдава в Сливен, а най-високата в Пловдив и Шумен. Във Враца и Ловеч е регистрирано леко увеличение с по 0,01 лв./бр., докато в Монтана, Сливен и Хасково се наблюдава поевтиняване с по 0,03 лв./бр. Средната стойност  се понижава с 0,01 лв./бр. на седмична база, до 0,17 лв./бр. На дребно продуктът е без промяна в стойността.

 

 

http://agrozona.bg

 

 

 

Четете още: Година след като уби на пътя семейство мотористи, Фарук Бекташ още е в неизвестност

 

Коментари

Новини Варна