IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
14:15 | 2 януари 2018
Обновен: 19:59 | 21 март 2024

Запечатани от НАП обекти ще остават затворени дори при смяна на собствеността

Според данъчните ще намалеят опитите за заобикаляне на закона от хванати в нарушение търговци

По материала работи: Слав Велев
Запечатани от НАП обекти ще остават затворени дори при смяна на собствеността

От  началото на годината в интернет страницата на НАП има списъци на подлежащи на запечатване търговски обекти и техният адрес. Мярката може да бъде наложена за срок до 30 дни, независимо от предвидените глоби или имуществени санкции.

 

Според съобщението през 2017 г. са отчетени опити на търговци да заобикалят запечатването на обект. Това става чрез прехвърляне на обекта в рамките на ден на друго юридическо лице, преназначаване на персонала, прехвърляне на касовите апарати, преподписване на договори с наемодатели и доставчици.

 

С последните промени в Закона за ДДС бе прието, че подлежащият на запечатване обект ще бъде затворен, независимо от евентуална промяна в субекта, който го стопанисва.  Условието е към момента на запечатване на обекта или обектите, които ще се стопанисват от трето лице, то да знае, че обектът ще бъде запечатан.

 

Обявяването в сайта на НАП води до презумпцията, че всяко трето лице знае за предстоящото запечатване. Със същата цел се поставя трайно закрепено съобщение на търговския обект.

 

Investor.bg

 

Четете още:   

Коментари

Новини Варна