IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
България
18:04 | 21 януари 2018
Обновен: 03:55 | 16 април 2024

26-ма учени ще търсят решение за мръсния въздух

Сред учените, участващи в съвета, има ръководители на звена от БАН и декани на акредитирани висши училища

По материала работи: Слав Велев
26-ма учени ще търсят решение за мръсния въздух

Помощ по проблема с мръсния въздух ще очаква екоминистърът Нено Димов от 26-ма представители на научните среди. Днес беше учреден Съвет на учените към министъра на околната среда и водите и се проведе тържествено заседание в централната зала на Националния археологически музей. Съветът ще има функцията на независим консултативен орган, подпомагащ министъра в провеждането на държавната политика по управлението и опазването на околната среда, съобщават от сайта на еко институцията. Към него ще има ще има специализирани групи, които ще работят по темите за чистотата на водите, опазване на биоразнообразието, кръговата икономика и други проблеми, свързани с природата.

 

Сред учените, участващи в съвета, има ръководители на звена от БАН и декани на акредитирани висши училища,  специализирани в околната среда и водите. На учредителното заседание присъстваха първият министър на околната среда проф. Александър Александров и доц. д-р Ирина Костова, декан на Хидротехническия факултет в Университета по архитектура, строителство и геодезия и министър на околната среда в служебния кабинет на проф. Огнян Герджиков, предават от министерството.

 

Четете още: 1 лв. за разрешително при индивидуалния лов на дива свиня

Коментари

Новини Варна