IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
България
20:50 | 18 март 2018
Обновен: 06:30 | 24 април 2024

През май решават за цените на роуминга на Балканите

За целта още през следващата седмица започват разговори между мобилните опаратори

По материала работи: Борис Проданов
През май решават за цените на роуминга на Балканите

Цените на роуминга на Балканите ще бъдат дискутирани на 17 май по време на международна среща в София, каза еврокомисарят Мария Габриел пред Bulgaria ON AIR. Тя допълни, че тогава ще бъде начертан ясен план за намаляването им. За целта още през следващата седмица започват разговори между мобилните опаратори в ЕС и извън него.

 

Не може да се очаква обаче цените на разговорите и мобилния интернет в роуминга да станат като тези в ЕС, посочи Мария Габриел. Тя допълни, че за първи път се работи и по дефиниция за понятието "фалишви новини". Вече се набляга на прозрачността. Важно е да знаем как работи механизмът на фалшивите новини, кой стои зад това и колко струва, посочи еврокомисарят. Освен това се предлага по време на политическа кампания ясно да се обозначава политическата реклама. Още на 25 април ще бъде обсъждан общ подход за борбата с този феномен. Изоставаме по отношение на киберсигурността, каза Мария Габриел.

 

Коментари

Новини Варна