IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
България
17:48 | 19 април 2018
Обновен: 15:06 | 22 март 2024

Главният архитект на София за "Младост": Има над 10 жалби от инвеститори за забавени документи

По материала работи: Слав Велев
Главният архитект на София за "Младост": Има над 10 жалби от инвеститори за забавени документи

Сигналите от страна на инвеститори за неспазване на срокове от районната администрация на "Младост" са в три посоки - необявяване на разрешение за строеж, което е издадено от главния архитект, незаверяване на планове за безопасност и планове за управление на отпадъци, както и неспазване на процедурите по обявяване на градоустройствен план.

 

Това каза пред медии главният архитект на София Здравко Здравков в коментар по случая със задържания кмет на "Младост" Десислава Иванчева обвинена за вземане на подкуп в особено големи размери от строителен инвеститор, за да му бъде обявено от администрацията разрешението за строеж.

 

 

Главният архитект обясни, че имало практика в районната администрация на "Младост" да не се обявяват разрешенията за строеж и да "седят и отлежават с месеци в кабинета на г-жа Иванчева". Той допълни, че след като издаде разрешение за строеж, администрацията на районната община има 14-дневен срок да го обяви на заинтересованите лица.

 

Здравков каза още, че има поредица от забавени градоустройствени преписки, отново изпратени за обявяване, но това не се случва и тези документи седят в администрацията.

 

Главният архитект заяви, че има над 10 жалби от инвеститори за забавени документи. Като по тези случаи е сезирана Комисията по архитектура и е изпратена справка на председателя на Столичния общински съвет Елен Герджиков.

 

След зрелищен арест и часове разпити изведоха кмета на „Младост“ с полиция - ето какво каза

 

Здравко Здравков допълни, че от страна на кмета на 'Младост" е имало "изключително нежелание" да се занимава с проблемите на района и да се комуникира с администрацията на главния архитект.

 

Като отчете, че комуникацията с Иванчева е била сложна за получаване на становища, които са облечени в определена законова форма. "Когато поемаш заявки пред избирателите, трябва да знаеш и как да ги изпълниш", каза главният архитект.

 

dariknews.bg

 

Четете още:   

Коментари

Новини Варна