IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
България
11:49 | 23 май 2018
Обновен: 06:13 | 21 април 2024

Прокуратурата поиска отстраняване от длъжност на Десислава Иванчева

Според обвинението Иванчева поискала от строителния предприемач Александър Ваклин 500 хил. евро, за да придвижи разрешението му за строеж

По материала работи: Слав Велев
Прокуратурата поиска отстраняване от длъжност на Десислава Иванчева

Спецпрокуратурата поиска отстраняване от длъжност на кмета на столичния район „Младост” Десислава Иванчева. Тя се намира в ареста от месец и е обвинена с други двама души за искане и вземане на подкуп в особено големи размери.

 

Според прокуратурата Иванчева поискала от строителния предприемач Александър Ваклин 500 хил. евро, за да придвижи разрешението му за строеж.

 

При показния ѝ 5-часов арест на централен столичен булевард в колата ѝ бяха открити 56 000 евро, които били първата вноска.

 

По информация на спецпрокуратурата било установено, че в арестното помещение, където изтърпява мярката си за неотклонение, Иванчева изготвяла документи в качеството си на кмет, предавала ги на лица с разрешен достъп за свиждане, след което те достигали до общинската администрация.

 

По този начин тя осъществявала от следствения арест правомощията си на районен кмет, въпреки задържането ѝ под стража. Предстои съдът да определи кога ще разгледа искането на прокуратурата.

 

dariknews.bg

 

Четете още:  

Коментари

Новини Варна