IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
България
14:37 | 17 юни 2018
Обновен: 03:04 | 17 април 2024

Левицата с вот на недоверие в сряда, темата – сигурност

Иван Иванов: Това е един от най-наболелите проблеми!

По материала работи: Слав Велев
Левицата с вот на недоверие в сряда, темата – сигурност

БСП ще внесе вота на недоверие към правителството в сряда. Това каза за Bulgaria ON AIR депутатът от левицата Иван Иванов. Опозицията иска оставката на кабинета заради несправяне в сектор "Сигурност". Вотът ще бъде внесен само от името на 80-те народни представители от парламентарната група на БСП.

 

"Това е един от най-наболелите проблеми в момента и ясен знак, че това правителство трябва да си ходи, тъй като сътресенията в този сектор са изключително големи. Очакванията на българските граждани не се изпълняват, тоест техният живот, здраве и сигурност не са гарантирани от държавата. Затова категорично говорят последните случаи на тежки криминални престъпления", заяви Иванов.От ГЕРБ не виждат БСП да предлагат нещо по-различно от това, което те предлагат като политика по сигурността. Признават, че има проблеми, но те трябва да се решават спокойно без да се подлага на риск цялата система.Като конкретни случаи, заради които те искат оставката на кабинета "Борисов 3" депутатите от БСП посочват – бягството на затворниците от Централния софийски затвор, битовата престъпност в Угърчин, страха на хората от престъпници в Ботевград, както и авиокатастрофата с военния хеликоптер в Пловдив.

dnes.bg

 

Четете още: Ромската интеграция – засега илюзия

Коментари

Новини Варна