IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
България
16:12 | 20 август 2018
Обновен: 08:48 | 16 април 2024

До две години ще бъдат ремонтирани всички магистрални мостове

В момента се правят ремонти на пет от 17-те моста, чиито експлоатационни срокове изтича

По материала работи: Деян Михайлов
До две години ще бъдат ремонтирани всички магистрални мостове

До две години ще бъдат ремонтирани всички магистрални пътни мостове в лошо състояние. Това съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков в Министерския съвет, цитиран от БНР.


"Още до края на месеца стартираме с ремонт на тези три съоръжения – двете на автомагистрала "Хемус" и на автомагистрала "Тракия" едно съоръжение, разбира се, при въвеждане на необходимата временна организация и недопускане при такива ситуации трудност в придвижването", информира министърът.


В момента се правят ремонти на пет от 17-те моста, чиито експлоатационни срокове изтичат, а в близките дни ще започнат ремонтите на още три. Миналата година са ремонтирани седем от тях. Отделените средства за това са над 130 млн. лв. Съоръжения са строени преди повече от 45 години.


Министър Нанков добави, че ремонтите ще приключат до 1 ноември и при въвеждането на зимното поддържане на магистралите ще бъде възстановено движението на тежкотоварните коли. Останалите мостове според възможностите на бюджета планово ще бъдат ремонтирани в рамките на 2019-2020 г.


На 15 август министър-председателят Бойко Борисов нареди на министрите на регионалното развитие Николай Нанков и на транспорта Ивайло Московски спешно да предложат решение, което да дава възможност ремонтите на мостовете по пътната и транспортна инфраструктура да вървят едновременно.

 

dnevnik.bg

Коментари

Новини Варна