IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
България
11:09 | 23 октомври 2018
Обновен: 10:03 | 16 април 2024

Как ще работи новата агенция за медицински надзор?

Нейните функции са конкретизирани в подготвен проектозакон

По материала работи: Пламен Янков
Снимка: Dnes

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев съобщи пред журналисти, че се прави преструктуриране в системата на министерството, предава Darik. По думи на Ананиев това не означава, че се увеличава администрацията в системата. 

 

Новата Агенция за медицински надзор ще работи на базата на функциите на Изпълнителната агенция "Медицински одит" и на Агенцията по трансплантация, уточни той.

 

"Това, което искаме да постигнем, е да създадем по-добра организация, по-добър капацитет във функционирането на тези две дейности, които като организация и работа са много близки, без да нарушаваме медицинската част и на трансплантациите, и от гледна точка на медицинския одит", изтъкна министърът.

 

Кирил Ананиев допълни, че в подготвен проектозакон са конкретизирани функциите на тази агенция.

"Не виждам защо да я наричаме мегаагенция. Тя е нормална агенция, всъщност вдигаме нивото на отговорност на хората, които ще работят, като сме конкретизирали и контролните функции в цялост, които те ще изпълняват", каза министърът. Той допълни, че става дума както за административните, така и за контролните функции.

Коментари

Новини Варна