IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
България
18:42 | 11 ноември 2018
Обновен: 07:33 | 21 април 2024

Заради цените на горивата: Блокада в центъра на София, тапи по пътищата

Протестиращи блокираха ГКПП "Кулата", затвориха "Тракия"...

По материала работи: Юлиян Атанасов
Заради цените на горивата: Блокада в центъра на София, тапи по пътищата

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Протестът срещу цените на горивата блокира движението на пл. "Орлов мост".Събралите се стотици протестиращи развяват български знамена и скандират "Оставка" и "Правим го за България". Протестът протича при засилено полицейско присъствие, съобщава "Фокус".Заради демонстрацията се променя движението на градския транспорт в района. Автобусите и тролеите, които идват от ж.к. "Младост" се отклоняват по алея "Яворов" и бул. "Михай Еминеску". Тези, които идват от бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" се пренасочват по бул. "Драган Цанков".

 

Временно е затворено и движението в района на булевардите "Васил Левски" и "Цар Освободител". Тролейбусите изчакват на място.Протестът срещу цените на горивата блокира и ГКПП "Кулата". Около 150 автомобила се намират на място.

 

Затворена е и автомагистрала "Тракия" в района на Сливен и Ямбол. Едното платно е затворено от протестиращи в Сливен, а друго - от тези в Ямбол.Протестното шествие на жители на Карлово и Сопот блокира движението по Подбалканския път София - Бургас. Очаква се малко по-късно протестиращите да блокират и достъпа до бензиностанциите на територията на общините Карлово и Сопот.Движението по АМ "Тракия" в Бургас е блокирано и в двете посоки. Автомобилите се движат по пътя за рафинерията през кв. "Долно Езерово".

 

dnes.bg

Четете още: IT център за земеделие искат учените и бизнесът

 

Коментари

Новини Варна