IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
България
18:08 | 21 ноември 2018
Обновен: 10:45 | 16 април 2024

Банeви да бъдат екстрадирани в България, реши френският съд

Предаването на двамата ще се извърши, ако решението на съда не бъде обжалвано

По материала работи: Слав Велев
Банeви да бъдат екстрадирани в България, реши френският съд

Бизнесменът Николай Банев и съпругата му Евгения да бъдат екстрадирани в България, реши Апелативният съд във френския град Екс-ан-Прованс. Това съобщи за БНР адвокатът на семейството Венсан Пенар.

 

Адвокат Пенар обаче посочи, че предаването на двамата ще се извърши в посочения срок само ако решението на съда не бъде обжалвано.

 

Юристът не посочи дали възнамерява да обжалва съдебното решение.

 

Семейство Баневи беше задържано във Франция в края на октомври след издадена от българските власти европейска заповед за арест. Заповедта е във връзка с разследване на приватизацията на девненския завод "Полимери", укриване на данъци, финансови машинации и сговор за престъпления в чужбина.

 

Заповедта бе във връзка с разследване на приватизацията на девненския завод "Полимери", укриване на данъци, финансови машинации и сговор за престъпления в чужбина.

 

На семейство Баневи са повдигнати обвинения за присвояване и данъчни престъпления в периода 2010-2011 г., като общият размер на присвоеното имущество е над 1,5 млн. лв.

 

Това дело ще онагледи т. нар. бандитска приватизация, коментира заместникът на главния прокурор Иван Гешев. Отправна точка на съдебното производство е приватизираният завод "Полимери" и неговото източване и обезкостяване, посочи той. По думите му част от източването са действия, свързани с укриване на документи. Намерили сме тези документи, скрити в бивш офис на сем. Баневи във Варна. Те ще са ни изключително полезни за разследването, каза той.

 

Investor.bg

Коментари

Новини Варна