IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
България
21:53 | 15 януари 2019
Обновен: 11:59 | 16 април 2024

Борисов гарантира български фирми да стъпят на либийския пазар

С Файез ел Сарадж обсъдили по телефона казуса с кораба "Бадр"

По материала работи: Слав Велев
Борисов гарантира български фирми да стъпят на либийския пазар

В телефонен разговор министър-председателят Бойко Борисов и либийския му колега Файез ел Сарадж обсъдиха казуса със адържания в България кораб "Бадр", съобщи правителствения пресцентър.

 

Премиерът на Либия благодарил на Борисов и на българското правителство за тяхната навременна намеса и демонстрираното желание казусът да приключи с положителен за двете страни край.

 

Пред българския министър-председател Файез ел Сарадж подчертал, че благоприятният развой на събитията ще даде много силен знак за бъдещото сътрудничество между България и Либия. Премиерът Сарадж е бил категоричен, че положителното решаване на казуса с кораба ще даде допълнителен импулс на двустранните и икономическите отношения между двете държави.

 

Премиерът на Либия приел поканата на министър-председателя Бойко Борисов да посети България в най-скоро време. Двамата премиери са се разбрали да бъдат гарант за развитието на икономическите отношения и български фирми отново да стъпят на либийския пазар, пише в съобщението.

 

Коментари

Новини Варна