IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
България
12:15 | 18 февруари 2019
Обновен: 10:00 | 21 април 2024

Почина жената, която се подпали заради бедност

Няколко пъти е опитвала да извърши самоубийство

По материала работи: Пламен Янков
Снимка: Дарик, архив

На 16 февруари в болница "Пирогов", в следствие на изгаряния, е издъхнала 51-годишна жена от с. Камен, община Стражица, съобщава Dnes.bg.
 

Два дни по-рано Славка направила клада от стари дрехи в двора на дома си и драснала клечката. После влязла в пламъците, за да сложи край на живота си. Близки и съседи забелязали живата факла и се притекли на помощ. Те успели да я изгасят с одеяла и се обадили на тел.112.
 

Жената била откарана с линейка във великотърновската болница и в последствие била транспортирана в столицата, но е издъхнала от тежките наранявания.
 

По време на драмата мъжът й не бил в къщи, но тя му казала, че ще се запали, защото нямала пари за осигуровки и лекарства. И преди Славка била опитвала да сложи край на живота си заради мизерията и липсата на работа. По случая в РУ – Стражица се води досъдебно производство.
 

Същия ден в "Пирогов" е издъхнал и 74-годишен мъж от Велико Търново, който се подпали по невнимание с цигара на 1 февруари в района на гробищния парк, съобщи полицията.
 

Четете още: Борят се за живота на един от ранените при боя Кюстендил
 

Коментари

Новини Варна