IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
България
11:40 | 21 април 2019
Обновен: 02:47 | 2 март 2024

Кметът на Оризари: Можеше трагедията да е по-голяма

Защо падна самолета, разследването продължава

По материала работи: Пламен Янков
Кметът на Оризари: Можеше трагедията да е по-голяма

Разследването на самолетната катастрофа край пловдивското село Оризари продължава и днес. Очаква се специалисти да направят втори оглед на машината. Окръжната прокуратура в Пловдив наблюдава разследването.


В инцидента, станал вчера загинаха двама души - 45-годишният пилот и 18-годишен младеж, който се е обучавал.


Най-вероятната причина за инцидента е повреда в крилото. Според очевидци то се е отчупило, докато машината е била във въздуха, припомня Нова тв, цитирана от Dnes.bg.


Самолетът е излетял около 10.00 часа от малко частно летище край Белозем. Той заходил над стадиона в Оризари, където по-късно трябвало да се проведе състезание с дронове. Наградата била 15-минутен полет със злополучния самолет. Машината обаче пада в коритото на река Марица.


В ранния следобед в частната база, откъдето е излетял самолетът, влязоха следователите. Иззета е документация. Проверява се дали машината е минала технически прегледи и била ли е проверена преди да излети.


 "Можеше да стане много по-голяма трагедия, ако беше паднал в някоя от къщите в селото", обясни кметът на Оризари Йордан Тотев.
 

Още по темата: Пилотът, загинал в Оризари, оставя две дъщери

Коментари

Новини Варна