IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
09:22 | 26 май 2019
Обновен: 14:23 | 16 април 2024

Изборният ден започна нормално, съобщиха от ЦИК

Андреев припомни, че изборните книжа и материали са били доставени вчера на всички места в страната

По материала работи: Пламен Янков
Изборният ден започна нормално, съобщиха от ЦИК

Изборният ден започна нормално, съобщи говорителят на ЦИК Александър Андреев.


“Нормално започна изборният ден. Към момента няма някакви сигнали към ЦИК. Да се надяваме, че така ще продължи и през целия ден“, посочи той.


Андреев припомни, че изборните книжа и материали са били доставени вчера на всички места в страната.


„Секциите в 7.00 часа би трябвало навсякъде да са отворени. Ако има някаква информация, РИК ще ни уведомят, за да може да вземем мерки. Към момента няма такива. Денят започна и протича нормално“, добави говорителят на ЦИК.


„Хубаво е избирателите да не чакат последния момент да гласуват, за да няма опасност да не успеят, защото изборният ден приключва в 20:00 и може да бъде продължен до 21:00 часа, ако има опашка пред секцията“, каза Андреев.


„Ако наши сънародници са например в Гърция, те могат да гласуват там, макар и да не са подали предварително заявление за гласуване. В този случай те се записват в допълнителната страница на списъка за гласуване извън страната, след като попълват и декларация, че не са упражнили правото си на вот на друго място“, каза говорителят.


„Нямаше особени проблеми при доставката на машините за гласуване в страната. На определени места имаше забавяне, но това са 3000 машини в 31 избирателни райони“, обясни Андреев.
 

Dnes.bg


Четете още: Изборният ден във Варна започна нормално
 

Коментари

Новини Варна