Борисов: По случаи като в Пловдив да работят малко хора
Според премиера МВР никога не е било по-добре с техниката
Публикувана: 12 Jun 2019 | 14:20
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Малко хора трябва да работят по случаи като този в Пловдив. Така премиерът Бойко Борисов коментира случая с 16-годишния ученик, който е подготвял терористичен акт.

 

Затова по думите му службите ще се концентрират в един антитерористичен център.

"Ситуирали сме мястото, имаме отделени средства, много тихичко ще го направим. И в момента работи подобен център, но трябва много малко хора да работят по тези случаи", каза Борисов.

 

Той благодари на медиите, които са запазили подробностите около самоличността на младежа.

 

По думите му бомбите, които ученикът е подготвял, са били страховити. "Чудовищни, мръсни бомби, които взривяват и убиват много хора, и са няколко пъти по-силни от тези в Сарафово".

 

Премиерът защити и решението за 1 лв. партийна субсидия, като каза, че няма да коментира други партийни предложения: "Дали сме решение на правителството, иначе аз мога да предложа да асфалтираме до Луната пътя".

 

Според Борисов в МВР никога не са били по-добре окомплектовани и разликата от времето, когато бил главен секретар, била "от земята до небето". Премиерът присъства на символично връчване на ключовете на новите автомобили на Областните дирекции на МВР - 346 коли за 9 млн. лв. Парите са от бюджета на ведомството.

 

С тези коли преследват престъпници, трябва да се придвижват бързо. Вземаме бензинови, защото виждате, че рестрикциите към дизела в Европа бървят с бясна скорост, а може да дойде време и в България да се произвеждат, каза Борисов. Премиерът описа подробно техническите характеристики на колите.

 

"Ще ни дадат възможност да стигнем до най-отдалечените места, за да дадем чувство на сигурност на хората, които живеят там", каза и вътрешният министър Младен Маринов на церемонията.

 

По думите му колите ще бъдат разпределени в ОДМВР, които не са получили такива по европрограми.

 

Dnes.bg

 

Четете още:  

 

 

Коментари ( 0 )