IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
България
17:55 | 21 юли 2019
Обновен: 15:40 | 16 април 2024

Слънчев бряг се сдоби с осветление на плажа

Плажната ивица е дълга над 10 километра

По материала работи: Юлиян Атанасов
Слънчев бряг се сдоби с осветление на плажа

Снимка: Pixabay

Трийсет и един стълба с общо 93 мощни лампи осигуряват тристранно осветяване на плажа в к.к. "Слънчев бряг" нощно време. Ивицата е първата по нашето крайбрежие, която по цялото протежение е с изградено осветление. Вечер са осветени пясъкът, част от морето и крайбрежната алея. Новите лампи са монтирани на високи пилони, на всяка точка има по три тела. Това съобщи управителят на плажната ивица Кирил Спасов, пише БТА.

 

Целта е осигуряване на безопасност, комфорт, естетична нощна атмосфера, максимална сигурност за туристите. За нас това е основен приоритет. Гостите, без да имат притеснения, могат да се разхождат по плажа и нощем. Непрекъснато получаваме много високи оценки и добри отзиви от експерти, проверяващи, туристи, за нивото, на което се поддържа ивицата - чистотата, сигурността, охраната, осветлението. Постигнали сме 100 процента удовлетвореност на посетителите на плажа, каза Спасов.Ивицата в "Слънчев бряг" е дълга над 10 километра и на места е широка повече от 60 метра. Специални машини почистват плажа, използват се най-ефективните техники за обработка на пясъка, които улавят боклука след пресяване, а после заравняват обработените терени.Машините чистят всеки ден в часове, в които не създават дискомфорт на плажуващите. Освен машинно, плажът всекидневно се почиства и ръчно. Забавлението на туристите е гарантирано с разнообразни атракции - водни спортове, сърф, плажен волейбол и други.

dnes.bg

Четете още: Конфликтът между Иран и САЩ удря авиокомпаниите в Близкия изток

Коментари

Новини Варна