IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
България
18:40 | 14 август 2019
Обновен: 16:21 | 16 април 2024

И сметището в Свищов се запали

Засега няма пряка опасност за населението

По материала работи: Слав Велев
И сметището в Свищов се запали

Голям пожар е възникнал на градското сметище край Свищов, съобщи за БТА кметът на общината Генчо Генчев.

Екипи на противопожарните служби от Свищов и Полски Тръмбеш, както и машини на земеделските кооперации с плугове и водонски пътуват към мястото.

 

Сметището е върху площ от 50 декара и се намира на около десет километра от общинския център. Според кмета на общината засега пряка опасност за населението няма, а вероятната причина за пожара са високите температури.

 

Пожарът на сметището възникна днес около 16.00 часа. По първоначална информация горят дунапрени, които създават плътен черен дим. Към мястото пътува и екип на РИОСВ, който ще измери замърсеността на въздуха.

 

На мястото на пожара е и комисар Красимир Кръстев, директор на РД "ПБЗН" - Велико Търново. Той отбеляза, че към този момент в района няма вятър, което означава, че няма пряка опасност за обгазяване на хората в града, тъй като сметището е на няколко километра от населеното място.

 

В случай, че вятърът се усили, от пожарната препоръчват плътно затваряне и уплътняване на прозорците на жилищата.

 

Огнеборци потушаваха тези дни и пожар край АМ "Струма" край Дупница, заради предприятие за преработка и изкупуване на вторични суровини, чийто складирани отпадъци предизвикаха огнената стихия на 13 август.

 

Трети ден продължава да тлее пожарът и в депото за отпадъци край пловдивското село Шишманци. Жителите на селата Стряма, Шишманци и Белозем излязоха на протест пред завода.

 

Dnes.bg

 

Четете още:  

 

 

Коментари

Новини Варна