IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
България
15:21 | 17 август 2019
Обновен: 16:24 | 16 април 2024

Омуртаг на среднощен протест заради загинало момче

По случая се работи компетентно, увериха от полицията

По материала работи: Слав Велев
Кадър: Bulgaria ON AIR

Стотици излязоха на среднощен протест в Омуртаг след смъртта на 17-годишното момче, което загина в катастрофа. Според протестиращите вина за инцидента има втората кола, участвала в произшествието.

 

Трагичният инцидент се случи малко преди полунощ на 15 август, а починалото момче се возело на предната седалка до шофьора.

 

Според протестиращите обаче младият шофьор не бил виновен, защото другият водач управлявал автомобила си в нетрезво състояние. Според тях се правят опити да бъде прикрита вината на другия участник в катастрофата, който е местно политическо лице и общински съветник.

 

Според експертизите обаче неговите проби за употреба на алкохол са отрицателни.

 

Протестите снощи в Омуртаг предизвикаха извънреден брифинг в Търговище, където пред медиите застанаха окръжният прокурор Диляна Стоянова, прокурор Васил Ангелов, зам.-началникът на Областната дирекция на МВР в Търговище Мариан Михайлов и началникът на Районното полицейско управление в Омуртаг Борислав Борисов.

 

Всички те бяха единодушни, че по случая се работи компетентно и че няма опити за прикриване на виновни.

 

Прокурор Васил Ангелов заяви, че са извършени всички процесуално-следствени действия, както са и назначени необходимите експертизи. Опровергана бе първоначалната информация, че водачът на автомобила, в който е пътувало починалото момче, е неправоспособен.

 

 

Зам.-началникът на Областната дирекция на МВР в Търговище Мариан Михайлов заяви че протестът снощи е блокирал за 40-60 минути главния път София-Варна, в близост до разклона за Омуртаг. Актове на протестиращи не са съставяни, въпреки, че протестът бил незаконен, уточни Мариан Михайлов.

 

Dnes.bg

Коментари

Новини Варна