IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
България
11:34 | 18 август 2019
Обновен: 17:08 | 17 април 2024

Пожарът на сметището в Свищов тлее, въздухът не бил замърсен

Обстановката вече се нормализирала

По материала работи: Пламен Янков
Пожарът на сметището в Свищов тлее, въздухът не бил замърсен

В Свищов обстановката се нормализира, след като тази нощ голяма част от града беше обгазен от продължаващото да тлее 50 декара градско сметище. Няма замърсяване на въздуха, увериха от местната власт, цитирани от БНТ и Dnes.bg.


Днес пожарникари и доброволци от областта продължават с гасенето на горящото в дълбочина сметище.


Гъстият дим и задушливата миризма, които снощи обхванаха Свищов, породиха напрежение, но обстановката вече е овладяна, съобщи кметът Генчо Генчев.


"Обстановката към този момент е спокойна, но снощи до късно имаше напрежение в град Свищов относно задимяването. Всички екипи на пожарната, на доброволците, водоноски, трактори работиха цяла нощ и в момента продължават да работят и да обливат тези участъци, които продължават силно да димят. Днес ще се включат още екипи от Велико Търново", обобщи той.


Автоматичната станция за контрол на въздуха в Свищов през нощта не е отчела превишаване на пределно допустимите стойности на измерваните замърсители.


Горящото сметище е закрито преди няколко години, на него са депонирани близо 360 хиляди кубически метра отпадъци.


Четете още: Откриха чума при глиган в Смолянско

Коментари

Новини Варна