IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
България
09:22 | 19 август 2019
Обновен: 07:02 | 14 март 2024

Ден на траур в Сливен след убийството на 7-годишната Кристин

Съдът на гледа мярката на Мартин Трифонов

По материала работи: Пламен Янков
Ден на траур в Сливен след убийството на 7-годишната Кристин

Днес в Сливен е обявен ден на траур в памет на Кристин, която бе изнасилена и убита на 15-ти август в село Сотиря. В 17 часа в града ще се проведе и бдение, съобщават от Bulgaria ON AIR.


За престъплението, след мащабна акция на полицията, беше задържан 21-годишният Мартин Трифонов.
Окръжният съд в Сливен гледа мярката му за неотклонение днес. Предстои да му бъде поискана постоянна мярка "задържане под стража". Срещу Мартин са повдигнати три обвинения – за блудство, за изнасилване и за убийство.


Той е настанен в Сливенската болница с огнестрелни рани и счупване на костите на краката. Състоянието му е стабилно, без опасност за живота, адекватен е. ДНК пробата категорично потвърждава, че той е изнасилил и убил 7-годишната Кристин, съобщи окръжният прокурор на Сливен Пламен Стефанов.


Днес ще бъде решено дали заседанието за гледане на мярката за неотклонение на Мартин ще бъде в съда или ще има изнесено заседание на съдебния състав в болницата. По-рано стана ясно, че той е направил пълни самопризнания за убийството пред служебния си защитник.


Още по темата: ДНК проба потвърди: Мартин Трифонов е изнасилил и убил детето в село Сотиря

Коментари

Новини Варна