IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
България
11:44 | 20 септември 2019
Обновен: 23:58 | 24 април 2024

Борисов отказа да коментира съда за Полфрийман

Все пак споделя мнението на депутатите, които се възмутиха

По материала работи: Слав Велев
Борисов отказа да коментира съда за Полфрийман

Въпреки че отказа да коментира решението на Апелативния съд в София за предсрочно освобождаване на убиеца на студента Андрей Монов - австралиеца Джок Полфрийман, премиерът Бойко Борисов призна, че споделя мнението на парламентаристите, които се възмутиха от магистратите.

 

"Аз съм премиер и не мога да си позволя да коментирам решение на българския съд", отсече той, но добави, че е на същото мнение като политиците от парламентарните сили.

 

Борисов съобщи още, че ще поиска от депутатите от ГЕРБ да внесат предложение Сметната палата да извърши проверка на управлението на БНР досега.

 

"Прокуратурата извършва проверка, ще помоля парламентарната група на ГЕРБ да се присъедини към анкетната комисия, която искат от БСП и пленарната зала да приеме решение Сметната палата да влезе и да провери цялото управление на националното радио досега", каза той.

 

На критиките на опозицията, че се опитва да излезе от скандала, премиерът отсече: "Как да се измъкна от този скандал, като нямам нищо общо с него, аз този ръководител на БНР за радост никога не съм го чувал, не го познавам“.

 

Борисов припомни, че парламентът избира СЕМ, а регулаторът избира ръководството на радиото.

 

От думите му стана ясно, че е използвал думата "главанаци" за ръководството на БНР неволно.

 

"Някой път и аз като бивш спортист използвам думи, които после малко трудно преглъщам, но така ми дойде отвътре, защото действително съм възмутен от това, което са направили. Заради това Сметната палата ще влезе и ще провери и съм убеден, че и прокурорите ще намерят виновни", каза той.

 

/Dnes.bg

 

Четете още:  

 

Коментари

Новини Варна