IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
12:04 | 17 октомври 2019
Обновен: 00:05 | 25 април 2024

Унищожават 13 кг солети и бисквити

Какво ядат децата ни в училище?

По материала работи: Слав Велев
Унищожават 13 кг солети и бисквити

Българската агенция по безопасност на храните направи проверка в над 2400 детски градини, училища, ученически бюфети и столове. Тя е осъществена между 24 септември и 11 октомври.Инспекторите от БАБХ са издали 20 акта за административно нарушение и общо над 190 предписания."Контролът е с акцент по отношение на детското хранене. За миналата година сме направили също много на брой проверки, някои по сигнали на родители", обяви за "България сутрин" Кремена Стоева от БАБХ.Тя посочи че всеки, който има съмнения и би искал да подаде сигнал, може да види условията на сайта на агенцията, както и да ползва горещия телефон за целта.

 

"Санкциите при такива нередности се определят в зависимост от нарушението", подчерта Стоева за Bulgaria ON AIR.Предстои да бъдат унищожени над 13 кг бисквити, солети и халва с палмови и кокосови мазнини, 13,66 кг кашкавал, както и брашно и кренвирши, които не са произведени по утвърден стандарт.Близо  50 литра безалкохолни напитки също ще бъдат унищожени, тъй като не са разрешени за предлагане в детски градини и училища.

 

 

 

Oтпускат близо 2,5 млн. за повече спорт в детските градини и училищата

 

Коментари

Новини Варна