IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
България
12:56 | 7 ноември 2019
Обновен: 01:38 | 25 април 2024

Подаряват 90 000 комплекта за отглеждане на дърво в цяла България

Търсят се спешно доброволци в София за окомплектоване в неделя, 10 ноември

По материала работи: Слав Велев
Подаряват 90 000 комплекта за отглеждане на дърво в цяла България

Както вече стана ясно, екологично мислещи хора, създатели на инициативата Гората.БГ предприеха начинанието да засадят 1 000 000 нови дървета в България. След като бяха събрани жълъди и кестени с цел отглеждането им като фиданки и залесяването им в и около градовете в цялата страна, дойде време за следващото ниво – окомплектоването им. Предстои подаряването на 90 000 (деветдесет хиляди) комплекта за отглеждане на собствено дърво на деца в цяла България.За да се опаковат тези комплекти, се търсят доброволци от столицата.

 

В неделя, 10 ноември ще бъдат опаковани поне първите 45 000 комплекта, след което ще бъдат изпратени в стотици градове и села, още в понеделник. Комплектите включват: еко саксия, семена от дъб (жълъди) и семена от явор, биотор, етикети, инструкции  и всичко необходимо за отглеждането на собствено дърво.

 

От инициативата Гората.бг се обръщат към доброволците: „Ще бъде забавно да споделим неделния ден в опаковане на подаръци, които ще направят щастливи десетки хиляди деца в цяла България! Представете си го, хиляди усмихнати деца и хиляди величествени дъбове и явори. Тези подаръци са част от безкористните добрини, които ние от Гората.бг - 100 000 садим гора правим. Тази есен подаряваме и 100 000 (сто хиляди) медоносни дръвчета в подкрепа на пчелите, както и имаме много събития за засаждане на гори и правене на света по-добър.“

 

Срещата е в 10:30 в кв. Бояна, София, в блока над адрес ул."Брезите" 24  - по навигация ще Ви заведе точно, после се качете в блока над него, покрай зелената телена ограда или се обадете на 0889 06 77 77 - Никола. Има и удобен градски транспорт.

 

Част от комплектите за засаждане ще намерят своите близо 12 000 деца в 370 учебни заведения, които ще получат и комплекти саксия, почва, семена и всичко необходимо, за да отгледат дърво, други ще бъдат директно засяти на опожарени и нуждаещи се места, за да се превърнат в гори, а трети ще бъдат засяти в разсадници на Гората.БГ, за да поникнат от тях здрави и силни фиданки. Ще бъдат положени грижи за спазване на законите и добрите практики, за да може фиданките да са качествени, здрави и силни. Когато станат готови за засаждане, младите дръвчета ще заминат за залесяване - към училища и детски градини, градски паркове, доброволчески залесителни групи и др.

 

Бразилия отменя забраната за отглеждане на захарна тръстика в Амазония

Коментари

Новини Варна