IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
България
11:51 | 21 ноември 2019
Обновен: 00:13 | 25 април 2024

Недоволни майки на протест пред НС заради Валери Симеонов

Случаят със "Системата ни убива" приключи, отговори той

По материала работи: Слав Велев
Недоволни майки на протест пред НС заради Валери Симеонов

Изборът на лидера на НФСБ Валери Симеонов за зам.-шеф на парламента разгневи майките на деца с увеждания.

Именно заради тях той се прости с вицепремиерския си пост в средата на ноември 2018 г. И седна отново на депутатската банка.

 

Тази сутрин недоволните майки, обединени в инициативата "Системата ни убива", се събраха на протест пред парламента с искане да си хвърли оставката. Така за втори път той е атакуван от тях.

 

"Абсурдно е лицето на омразата, олицетворението на циничната политическа арогантност и самозабравяне да представлява българския парламент. Недопустимо е управлението, съдбата и имиджът на страната отново да зависят от нестабилните настроения и интереси на този коалиционен партньор с нищожна електорална подкрепа", се казва в позицията на майките.

 

Миналата година в разгара на протестите на майките на деца с увреждания Валери Симеонов ги нарече "група кресливи жени", които спекулират с "уж болни деца". Последваха протести с искания за оставката му, като премиерът Бойко Борисов се извини от името на заместника си, но самият Симеонов заяви, че не се отказва от думите си.

 

Четири седмици след началото на протестите срещу него Валери Симеонов подаде оставка като вицепремиер.

 

Сега, след като отново е на мушката на гневните майки, той коментира лаконично, че всеки има право на протест и никой не може да държи сметка на хората, излезли на улицата.

 

Според него обаче протестите срещу него са политически.

 

"Това, което видяхме вчера, беше набързо организиран протест, това беше агитка, хората не знаеха за какво протестират, дори не ми знаеха името“, отсече Симеонов в коментар на протеста в сряда, зад който според него е стояла "Атака“, въпреки че от партията на Волен Сидеров да твърдят, че е бил на привърженици на ГЕРБ.

 

А на гнева на майките той отговори: "Това приключи преди една година, моето поведение беше достойно, за да не нося някакви негативи на правителството, аз си подадох оставката и случаят е приключил".

 

Според него обаче доста бързо е било забравено, че именно той изигра важна роля при подготовката и приемането на закони за хората с увреждания като ресорен вицепремиер.

 

Dnes.bg

 

 

Коментари

Новини Варна