IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
13:40 | 9 декември 2019
Обновен: 17:55 | 19 април 2024

12 годишно момиче почина по време на междучасие

Трагедията се е разиграла в СУ "Христо Ботев" във Враца

По материала работи: manager
12 годишно момиче почина по време на междучасие

Кметът на Враца Калин Каменов публикува съболезнователен адрес към близките на починалата ученичка, като помоли медиите да уважат скръбта на хората и шокът у ученици и учители, ето какво научихме от агенция BulNews за случая:

 

"С голямо закъснение от ръководството на гимназия „Христо Ботев“ във Враца официално признаха за починалата ученичка от 7-ми клас. Три часа родители и близки звъняха като луди на децата в даскалото, без да могат да се свържат с тях. Причината бе, че преподавателите събрали всички мобилни телефони на учениците, за да не се разчуе за смъртта на детето.


Едва 3 часа по-късно от учебното заведение пуснаха съобщение до врачанските медии, в което потвърдиха трагичния случай. В него от ръководството молят за етика и разбиране към опазване психическото и физическо състояние на децата и учителите, както и те да не бъдат притеснявани с въпроси.


Междувременно агенция BulNews вече беше публикувала материал за смъртта на 12-годишното момиче и родителите научиха за станалото. 


По неофициална информация, детето е ходило да си купи дюнер, оставило го е на чина и паднало по очи. Веднага е била извикана фелдшерката, която установила, че сърцето е спряло. Незабавно бил подаден сигнал на тел. 112 и в училището светкавично пристигнал екип на спешното във Враца, който заварил детето изключително бледо и без пулс. Започнала реанимация, която продължила около 50 минути. Междувременно пристигнал втори екип медици, които се включили в борбата за живота на момичето. За съжаление то не могло да бъде спасено."

 

От Медийна група "Черно море" се присъединяваме към съболезнованията към близките на детето!


 

Коментари

Новини Варна