IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
България
15:21 | 25 януари 2020
Обновен: 08:17 | 24 март 2024

Малък самолет падна край Русе

Пострадали са двама души

По материала работи: Слав Велев
Малък самолет падна край Русе

Малък ултралек самолет падна в гориста местност при опит за кацане на частно летище в землището на село Бъзън. Пострадали са двама души.

 

От полицията обясниха, че сигналът е подаден малко след 13.00 часа. На място са изпратени две линейки, екип на полицията и на противопожарната служба.

 

От Спешна помощ обясниха, че няма опасност за живота на пострадалите. Единият, който е на 52 години, е получил травма на главата и комоцио, а другият - на 41 години, е със счупена ръка. Те са откарани в русенска болница.

 

Собственикът на летището Делян Диков коментира, че вероятната причина за инцидента е силният страничен вятър и пилотска грешка. Той каза още, че екипажът не го е уведомил, че самолетът ще каца на летището.

 

По думите на Диков досега други инциденти не е имало в района. Той обясни, че произшествието ще се разследва от специализирано звено към Министерството на транспорта.

 

dariknews.bg

Коментари

Новини Варна