IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Икономика
14:43 | 1 февруари 2015
Обновен: 01:23 | 19 април 2024

От утре приемат документи за безплатно саниране на панелките

Регистрацията за участие в програмата е безплатно, не давайте пари на никого, призова министър Лиляна Павлова

По материала работи: Ставри Таргов
От утре приемат документи за безплатно саниране на панелките

От утре стартира подаването на документи за участие в националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Кандидатстването е абсолютно безплатно, не давайте пари на никого, ако Ви искат, каза на среща с варненци министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова. В препълнената пленарна зала на общината тя даде официален на програмата.

Министър Павлова посочи, че единствената такса, която се дължи, е в размер на 10 лв. и тя се плаща при регистрацията на сдруженията на собствениците в Агенцията по вписванията. Изпълнението на програмата във Варна е възложено на общината. Тя ще подписва договорите с банките, а не сдруженията на собствениците. Областният управител пък ще следи как се изпълнява националната програма.

Близо 900 жилищни блока във Варна могат да бъдат санирани безплатно в периода 2015 – 2016 г. Промените включват основно подмяна на дограма и топлоизолация. Успехът на програмата зависи главно от умението на собствениците на панелни жилища да се обединят в името на общия интерес, подчерта Павлова.   

Ставри Таргов

Коментари

Новини Варна