IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Икономика
20:40 | 30 март 2015
Обновен: 11:49 | 26 април 2024

В сила е лятното разписание на летище Варна

Ще се обслужват линии до много големи европейски градове

По материала работи: Борис Проданов
В сила е лятното разписание на летище Варна

От 29 март е в сила лятното разписание на летище Варна. Националният превозвач „България ер“ има полети до София всеки ден от седмицата, като през активния летен сезон е предвиден и трети дневен полет от София до Варна. От края на май в сряда и неделя превозвачът ще изпълнява полети и до Москва. Всеки ден от седмицата е осигурена връзка с австрийската столица Виена.

 

От април компанията, която има целогодишни полети от Варна до Москва, увеличава честотата им на три седмично, а от юни те ще са всекидневни. От 15 юни ще има връзка с Лондон всеки ден.


От началото на април полетите до Истанбул ще са всекидневни, а от май в понеделник, сряда, петък и събота ще има до там по два полета - един сутрин и един в ранния следобед. Полетите до Брюксел ще са всеки понеделник и четвъртък от май. Три пъти седмично ще е въздушната връзка до Люксембург.


С началото на активния сезон полети до Москва и до Санкт Петербург ще има всеки ден. От май в понеделник и четвъртък ще може да се лети до Дюселдорф, в четвъртък до Франкфурт, до Лайпциг – в събота, и до Щутгарт -  в четвъртък и неделя.

 

От края на юли ще има полети и до Мюнхен в четвъртък. От 15 юни със самолет ще може да се ходи до Белград в понеделник, четвъртък, събота и неделя. От края на същия месец полети до Дюселдорф ще има и в петък.

 

През юни в лятното разписание на редовните линии влиза направлението Днепропетровск в Украйна. Тогава започват и полетите до Бремен, Осло и до полските градове Прага, Катовице и Познан. От юли всяка неделя ще може да се лети до Цюрих.

Коментари

Мария ( преди 2 години )
А какво стана с полета до Барселона. Толкова много хора го чакат
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна