IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Икономика
20:58 | 5 декември 2016
Обновен: 08:37 | 24 април 2024

В Брюксел започва форум за бъдещето на земеделието до 2026 г.

Във фокуса ще бъдат промените в климата и опазването на околната среда

По материала работи: Юлиян Атанасов
В Брюксел започва форум за бъдещето на земеделието до 2026 г.

Утре в Брюксел започва голям двудневен форум, на който еврокомисари и експерти от Европейския съюз ще обсъдят състоянието на земеделието в идните 10 години. Форумът ще бъде открит от президента на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и еврокомисаря по земеделие и развитие на селските райони Фил Хоган, и ще продължи на 6 и 7 декември.

 

Във фокуса на дискусиите ще бъде реформата на Общата селскостопанска политика, както и важни предизвикателства като промените в климата и опазването на околната среда. Ще бъде засегната и темата за устойчивото развитие на земеделието в Китай. Ще бъде разгледана структурната промяна в земеделието в САЩ като пример за успешна политика.На следващия ден ще бъде представено състоянието и прогнозите за развитие на пазарите за основни земеделски стоки. Ще бъдат разгледани успешния опит на САЩ по отношение на разработване на застрахователни инструменти за селското стопанство.

http://agrozona.bg/

Четете още: България е на 15-то място в света по удовлетвореност на кадрите

Коментари

Новини Варна