IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Икономика
10:11 | 20 октомври 2017
Обновен: 09:37 | 16 април 2024

НАП – Варна, въвежда плащане чрез POS терминали

Новата услуга пести време и средства на гражданите

По материала работи: Пламен Янков
НАП – Варна, въвежда плащане чрез POS терминали

„НАП предлага над 80 вида електронни услуги. Те пестят много време и средства на хората“, това заяви в сутрешния блок на телевизия „Черно море“ Милена Колева, директор на ТД на НАП - Варна. Тя сподели още, че са предприети и редица действия в посока намаляване на административните тежести. Въведени са и информационни системи за събиране и контрол, а от няколко години и за управление на приходите.

 

Милена Колева обясни, че от  НАП – Варна,  са възприели практика да уведомяват по e-mail длъжниците, за това какво дължат и в какви срокове трябва да бъде заплатено, защото „понякога самите хора не знаят, че имат задължения, и се получава конфликт“.

 

Тя добави още, че за улеснение на бизнеса при ревизия вече не е необходимо да се ходи на крака в учреждението, а цялата кореспонденция с ревизиращите органи може да бъде извършена по електронен път. Това е голямо удобство не само за град Варна, защото Териториална дирекция – Варна, администрира  общо 7 области, което е един доста голям териториален обхват.

 

Очаква се много скоро в НАП – Варна, да бъде въведено плащане чрез POS терминали. Това ще спести на гражданите не само време, но и средства, защото освен през POS терминал в офисите на НАП плащания ще могат да бъдат извършвани и чрез виртуален такъв през сайта на НАП.

 

Такова плащане, освен че е изключително удобно, спестява и таксите за банкови преводи.

 

Като пример г-жа Колева отбеляза, че: „Понякога  ви е необходимо удостоверение, че вие не дължите данъци, а се оказва, че имате 100 лв. задължение. Трябва да отидете до клон на банка, да чакате да мине преводът и сумата да се появи в нашите системи до ден-два, а бележката ви трябва спешно. Сумата при плащане през POS терминал се отразява веднага“. 

 

ИВАН БАРБОВ

МАНЯ ПЕТРОВА

 

Още по темата Първият късметлия от лотарията на НАП ще бъде изтеглен през декември

Коментари

Новини Варна