IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Икономика
15:55 | 18 септември 2018
Обновен: 17:47 | 17 април 2024

Голямото предаване на пластмасови капачки във Варна ще е на 29 септември

Със събраните средства ще бъдат купени 2 нови кувьоза за недоносени бебета в АГ болница и МБАЛ „Света Анна“

По материала работи: Ставри Таргов
Голямото предаване на пластмасови капачки във Варна ще е на 29 септември

Най-мащабната акция за събиране на пластмасови капачки за рециклиране е на 29 септември т.г. във Варна. Това съобщиха в сутрешния блок на тв „Черно море“ с водещ Александър Йорданов инициаторите от сдружение „Аз вярвам и помагам“ Владислав Николов и Антония Антонова.

 

Капачките ще се предават на пиацата пред Катедралния храм „Свето Успение Богородично“.  Те трябва да са в торби или чували, но не и в туби. За улеснение на гражданите, които ще дойдат с автомобили, пиацата ще е освободена от таксита и там ще може да се спира за кратко. Кампанията ще започне в 9 ч. на 29 септември и ще приключи в 14 часа.

 

Очаквам да дойдат хиляди и да предадем поне 8 т капачки. Със събраните средства ще бъдат купени 2 нови кувьоза за неонатологиите на АГ болница и МБАЛ „Света Анна“, каза Владислав Николов. Те ще бъдат дарени в Деня на Свети Иван Рилски – 18 октомври, който се чества и като Ден на българския лекар.

 

Могат да се носят всякакви пластмасови капачки – от безалкохолни напитки, омекотители, химически препарати и други. Те ще се разтоварват в специални контейнери. Във връзка с предстоящата кампания търсим доброволци. Те могат да ни пишат на фейсбук страницата на сдружението, посочи Владислав.

 

Той припомни, че досега с парите от събраните капачки са направени 3 дарения. Последното – най-голямото – бе реанимационен кът за АГ болницата във Варна.

 

До момента във Варненска област благодарение на сдружението са събрани 48 т капачки. Зад техните кампании стоят близо 500 000 души. Живеем с каузата, тя за нас е ежедневие. Помагайки на недоносените бебета да растат здрави, помагаме и на обществото, казаха Антония и Владислав. Не ние правим кампаниите, хората ги правят. Можем да постигнем много, ако вярваме повече в себе си, единодушни бяха младите ентусиасти.

 

Ставри Таргов

 

Още по темата   "Щрихи от утрото" (18.09.2018) - Предстои най-мащабна акция за събиране на капачки за рециклиране

 

 

Коментари

Новини Варна