Празник на Трети отряд противоминни кораби
Нарадени бяха офицери, старшини и матроси
Публикувана: 8 Oct 2018 | 8:30

В Пункт за базиране Варна се състоя военен ритуал по тържествено отбелязване на празника на Трети отряд противоминни кораби и 48 г. от създаването на неговия първообраз – Трети дивизион миночистачи.

 

Гости на тържеството бяха заместник-командирът на Флотилията бойни и спомагателни кораби капитан І ранг Ваньо Мусински, началникът на отдел „Подготовка и използване на силите” капитан І ранг Камен Кукуров, командирът на Пункт за базиране Варна капитан І ранг Георги Георгиев, бивши командири на дивизиона, командири на формированията от флотилията, дислоцирани в Пункт за базиране Варна, ветерани, офицери, старшини и матроси, служили в дивизиона.

 

По повод празника за безупречно изпълнение на функционалните задължения и постигнати отлични резултати със заповеди на командира на Флотилията флотилен адмирал Мален Чубенков и командира на Трети отряд противоминни кораби капитан II ранг Петър Димитров бяха наградени офицери, старшини и матроси от отряда.  

 

Ритуалът завърши с отдаване на почит и поднасяне на цветя на „Монумента на морската слава на формированието” и обща снимка.

 

Прочетете още: Кап. I ранг Камен Кукуров: И сега карам подводница на сън

Коментари ( 0 )