IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Икономика
15:01 | 15 октомври 2018
Обновен: 10:13 | 23 април 2024

Дървопреработватели са притеснени от електронните търгове

Представители на дървопреработвателни фирми не знаят дали те трябва да носят отговорност, когато камерите се повредят

По материала работи: Слав Велев
Дървопреработватели са притеснени от електронните търгове

Представители на дървопреработвателни фирми от Благоевградска област се събраха на извънредна среща в Югозападното държавно предприятие в Благоевград. Едно от основните притеснения на хората от бранша е свързано с електронните търгове. Според тях в онлайн системата липсва прозрачност и не се знае кой носи отговорност, ако камерите за виденаблюдение около цеховете не работят. Представители на дървопреработвателни фирми не знаят дали те трябва да носят отговорност, когато камерите се повредят или фирмите, които ги поставят. Санкциониран заради техническа неизправност на устройство се оказал Кръстьо Веселинков. Камерата на цеха му не е заснела добре регистрационния номер на автомобил, който влизал в склада, за да се разчете от проверяващите органи, предава БНТ.

 

Кръстьо Веселинков – собственик на дървопреработвателно предприятие: Беше ми наложена санкция, глоба от 300 лв. и затваряне на предприятието в срок от 1 месец. Сами тук се досещате, че няма как аз да освободя хората, това са при мен има 35 човека, това са 35 семейства. Да освободя хората и да им кажа сега няма да работим, защото не се е виждал номера на автомобила. От Югозападното държавно предприятие казаха, че изправността на камерите е отговорност на дървопреработвателните фирми, от там се съгласиха обаче че глобите за нарушителите са прекалено високи и обещаха да ги преразгледат .

 

Инж. Дамян Дамянов – директор на ЮЗДП: За нас е важно да се вслушваме и да взимаме под влияние техните предложения, тъй като в крайна сметка тези фирми работят и благодарение на тях се реализират резултатите, отглеждаме горите, опазваме горите чрез тяхната дейност, така че във всички случаи има смисъл от такива срещи. Дървопреработватели поискаха още да се вземат мерки относно нелоялната конкуренция. Посочиха, че не е редно едни да инвестират и плащат данъци за цех, а други да имат документ и да стопанисват само една поляна.

 

agrozona.bg

Четете още: Как ще почиваме тази година по Коледните празници

 

Коментари

Новини Варна