IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Икономика
15:16 | 20 октомври 2018
Обновен: 18:16 | 6 април 2024

Предприемачи от Силициевата долина откриха магистърска програма във Варненския свободен университет

Общо 31 стипендианти ще се включват в програмата

По материала работи: Слав Велев
Предприемачи от Силициевата долина откриха магистърска програма във Варненския свободен университет

Започна обучението в магистърската програма по предприемачество на Варненския свободен университет  „Черноризец Храбър“ в партньорство с Българския център по предприемачество и фондация „ИнтерКултура“. Ментори на стипендиантите ще бъдат създателят на фондацията Лари Бийл, създателят на Siri Норман Винарски и сценариста и изобретател Джейми Уилямс. Имената на стипендиантите, бяха обявени в 10:00 днес на официална церемония в университета.

    

Събитието беше открито от координатора на магистърската програма доц. д-р Елеонора Танкова, декан на факултета по Международна икономика и администрация. Общо 31  стипендианти получиха своите сертификати лично от Лари Бийл, който побърза да изкаже своето удовлетворение от възможността да работи с толкова амбицирани млади хора.

    

Президентът на SRI Ventures Норман Винарски, сподели че в лицето на стипендиантите вижда желание за работа и ентусиазъм, които не е срещал никога преди. „В България има добра възможност за предприемчивите млади хора“ – заяви той и добави: „Отговорността на младите предприемачи е да работят в името на бъдещето както на страната си, така и на цялото човечество. Винаги съм вярвал, че една малка група от хора може да промени света към по-добро“.

    

Джейми Уилямс от своя страна изказа вълнението си да стъпи отново в България. Той се обърна към бъдещите си студенти като ги предупреди, че неговият начин на преподаване включва както много забавления, така и много предизвикателства: „Ще Ви поставям пред изпитанието да намерите себе си. Не забравяйте, че в наши дни бизнесът е на хората. Ако не познавате себе си няма да можете да управлявате и работата си“.

    

Тъй като магистърската програма е в партньорство между Варненския свободен университет, Българския център по предприемачество и фондация „ИнтерКултура“, тя осигурява множество ментори и спонсори. Преподаватели от Българската академия на науките ще могат да участват директно в обучението на стипендиантите.

    

По време на своето следване в Силициевата долина, стипендиантите в програмата ще имат конкретни ментори, които да ги напътстват за тяхната реализация.

 

Андрей Андреев

Снимки: Авторът

 

Коментари

Новини Варна