IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Икономика
21:19 | 23 ноември 2018
Обновен: 09:43 | 23 април 2024

Св. Св. Константин и Елена отбеляза своята 110-годишнина

След поредица от мероприятия в чест на годишнината се състоя и кулминацията

По материала работи: Пламен Янков
Снимка: Андрей Андреев

Поредица от мероприятия се проведоха тази седмица по повод 110-годишнината на най-старият български курорт, а кулминацията се състоя тази вечер в хотел „Астор Гардън”.

 

Днес от 18:30 часа беше проведа официална среща между доайени на курорта и студенти от Икономически университет – Варна, Колежа по туризъм, Медицинския университет – Варна, Варненския свободен университет и Висшето училище по мениджмънт.

 

На срещата присъстваха близо 40 доайени на курорта, работили за неговото развитие през годините. Сред тях бяха бивши изпълнителни директори, членове на Управителния съвет, Борда на директорите, управители на хотели и ресторанти, администратори, служители от администрацията, реклама и маркетинг специалисти, екскурзоводи, работили в курорта, от водно-спасителната служба.

Събитието беше открито от модераторът на срещата проф. д-р Марин Нешков, почетен председател на Варненската туристическа камара. „Изключително се радвам, че се събрахме. Какво по-хубаво от това да почетем отдадеността, силата и енергията на онези, които изградиха историята на курорта” - каза той, след което се обърна специално към доайените: „Иска ми се да запалим сърцата на нашите млади бъдещи колеги, за да може някога да се превърнат в успешни мениджъри”.

 

След това думата взе домакинът на срещата, директорът на „Свети Свети Константин и Елена холдинг АД”. Елена Косева. Тя приветства гостите и се обърна към доайените с думите: „От ръководството на нашата компания изказваме своята почит и благодарност. Без вашия труд курортът нямаше да бъде това, което е днес, а нашите планове и мечти нямаше да бъдат реалност”.

 

По-късно беше излъчен откъс от филмовата поредица „№1 - туризмът. СПА богатствата на Варна“. Лентата проследява историята на водолечението от времето на Римската империя до наши дни. В нея експерти коментират възможностите за развитие на спа туризма и спънките, които трябва да бъдат преодолени, за да може Варна да стане туристическа дестинация в четири сезона именно чрез спа туризма. След прожекцията бяха връчени и наградите на 40 доайени на курорта, чиито имена бяха избрани от инициативен комитет.  Церемонията по връчванията завърши с официален коктейл.

 

Събитието беше осъществено с подкрепата на Община Варна.

 

Андрей Андреев

 

Снимки: Андрей Андреев

Коментари

Новини Варна