БВП и производителността на труда ще са във фокуса на седмицата
БНБ ще публикува информация за дейността на застрахователните и презастрахователните дружества, а НСИ за цените на производител в услугите
Публикувана: 3 Dec 2018 | 10:07
Снимка: Pixabay

През тази седмица ще излязат  статистически данни, свързани с развитието на българското стопанство – информация за макроиномически показатели за брутния вътрешен продукт и дългосрочния лихвен процент за оценка на степента на конвергенция.
 

Националният статистически институт ще обяви актуални данни за заетост и отработени човекочасове, производителност на труда и използване на Информационни и комуникационни технологии (ИКТ) и е-търговия в предприятията, в домакинствата и от лицата. 
 

В понеделник (3 декември) НСИ ще публикува данни за цените на производител в услугите за третото тримесечие на 2018 г.
 

Във вторник (4 декември) и сряда (5 декември) няма обявени събития.


В четвъртък (6 декември) Българската народна банка ще обяви дългосрочния лихвен процент за оценка на степента на конвергенция за ноември 2018 г.


В петък (7 декември) централната банка ще информира за дейността на застрахователните и презастрахователните дружества през септември 2018 г.


В последния работен ден на тази седмица НСИ ще публикува данни за брутния вътрешен продукт (БВП) през третото тримесечие на тази година.


Ще излязат данни за заетостта и отработените човекочасовеи производителността на труда през третото тримесечие. 


НСИ ще изнесе данните за миналата година за използване на ИКТ и е-търговия в предприятията, в домакинствата и от лицата.


Investor.bg


Световната банка ще отдели 200 млрд. долара за развиващите се страни

Още от: Икономика

Коментари ( 0 )