Китай и ЕС се сближават след препирните със САЩ
Търговската война на Тръмп срещу света отваря нови врати
Публикувана: 10 Apr 2019 | 18:01

Американският президент Донлад Тръмп води ожесточена кампания за преначертаване на световните пазари, но рискът да тласне доскорошните си партньори един към друг става все по-осезаем. От това би могла да се възползва дори България, независимо от скромния си капацитет. Това казва Евгени Савчев, председател на Селскостопанската асоциация за международни отношения, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

 

„Ако САЩ наистина наложи мита в размер на 11 млрд. долара към ЕС, тогава нуждата от партньорство с Китай и дори с Русия става още по-голяма“, обяснява Савчев.

 

Икономики от ранга на китайската и европейската няма как да спрат да функционират, докато текат преговори с Америка, а вместо това със сигурност ще се ориентират към други пазари, обобщава председателят на Асоциацията.

 

Междувременно ЕС въвежда промени в Общата селскостопанска политика за периода след 2020 г. Именно в тези промени се предвижда изравняване на субсидиите за отделните държави-членки на Съюза, което би било от най-голяма полза за българските земеделци.

 

Цялото интервю с Евгени Савчев можете да проследите на страницата на Bloomberg TV Bulgaria.

 

dnes.bg

 

 

Коментари ( 0 )