ВСУ „Черноризец Храбър“ представя развитието на проекта „Алианс 4.0“
Срещата е в партньорство между университета и Конфедерацията на независимите синдикати
Публикувана: 10 Apr 2019 | 10:45

„Masterclass Work 4.0“ ще се проведе на 11 април, от 10.00 ч. в Учебно-спортния комплекс на ВСУ „Черноризец Храбър“. В срещата ще участват зам.-министърът на образованието и науката Петър Николов, президентът на КНСБ Пламен Димитров, представители на местната власт, на неправителствени организации, работодатели, преподаватели, студенти.

 

Председателят на настоятелството на Варненския свободен университет проф. д.ик.н. Анна Недялкова ще представи стратегията за дигитализация на образователната и научноизследователска дейност на университета. Визията на ВСУ „Черноризец Храбър“  се основава на необходимостта от нов подход към изграждането на трансферни умения чрез използването на дигитални технологии, базирани на икономическите перспективи и конкурентоспособност на националната икономика в ерата 4.0. В рамките на „Алианс 4.0“ вече стартираха иновативните магистърски програми „Предприемачество“, „Кръгова икономика“, „Киберсигурност“ и „Интелигентни системи за сигурност“ и „Data Science“.

 

Модератор на „Masterclass Work 4.0“ ще бъде доц. д-р инж. Лиляна Вълчева – председател на Националния браншов синдикат „Висше образование и наука“ – КНСБ.

 

Срещата е в партньорство между университета и Конфедерацията на независимите синдикати.

Коментари ( 0 )