IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Икономика
09:55 | 15 май 2019
Обновен: 01:13 | 9 април 2024

От днес до 1 октомври спират строителството в курортите

До 15 септември кметът забранява движението на коли по алеята от плувен комплекс „Приморски“ до Рибарския плаж

По материала работи: Пламен Янков
От днес до 1 октомври спират строителството в курортите

Със заповед на кмета Иван Портних от 15 май до 1 октомври се забранява извършването на всички видове строителни и монтажни работи на територията на комплексите Златни пясъци, Св. св. Константин и Елена, кк „Чайка“, КЗ „Прибой“, курортна зона - местност Манастирски рид. Спира се достъпът на тежка строителна механизация и на всякакви превозни средства, доставящи строителни материали в комплексите. Изключение се допуска за неотложни аварийно-ремонтни дейности, съгласно чл. 15 от Закона за устройство на Черноморското крайбрежие (ЗУЧК).  

 

Изтече срокът, в който възложителите и изпълнителите на незавършени строежи на територията на комплексите можеха да предприемат необходимите мерки за ограждане и обезопасяване на строителните обекти, да демонтират временно поставените обслужващи обекти, които са извън границата на строителната площадка, както и да почистят и възстановят нарушените в резултат на строително-монтажните работи тротоари и пътни настилки около строежите.

 

Засегнатите от строителството зелени площи трябва да бъдат почистени от строителни отпадъци, обработени и засадени със съответния вид декоративна растителност. Дейността по изпълнението на настоящата заповед се осъществява от „Общинска полиция“, съответното РПУ и районен кмет. 

 

За нарушаване на заповедта и на основание чл. 23, във връзка с чл. 15 от ЗУКЧ, физическите лица ще се наказват с глоби от 1000 до 10 000 лв., а на едноличните търговци и на юридическите лица ще се налага имуществена санкция в размер от 10 000 до 50 000 лв.

 

Пак от днес, но до 15 септември, кметът Иван Портних забранява и движението на автомобили по крайбрежната алея „Кап. Георги Георгиев“ в частта от плувен комплекс „Приморски“ до Рибарския плаж. Общински полицаи ще следят за спазване на ограничението на две КПП-та.

 

Ще пропускат коли за зареждане на заведенията само в интервала от 5 до 8 ч. сутринта през Рибарския плаж и автомобили на концесионера на плажната ивица – от 23 до 5 ч. През останалото време в зоната ще могат да влизат само линейки, пожарни, патрулки, коли за сметоизвозване и поддръжка на парковата инфраструктура, автомобили на аварийни служби. Ще се допускат и МПС, обслужващи културни и спортни събития, провеждащи се на алея „Кап. Георги Георгиев“, при условие, че мероприятията са предварително съгласувани с община Варна и концесионера.

 

Нарушителите ще бъдат санкционирани по Закона за движение по пътищата, Наредбата за обществения ред на община Варна и др., се посочва още в кметското разпореждане. 

 

За да се осигури транспорт за летовниците и жителите на града, по трасето от морска гара до четвърта буна през сезона ще се движи автовлакче, чийто маршрут е одобрен в заповедта.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна